best free website creator

Viktig information till dig som använder InterMatte

Insamlingsstiftelsen Matematik Sverige som har drivit InterMatte med hjälp av bidrag och donationer har valt att lägga ner sin verksamhet. "Sedan coronapandemins intåg har det blivit svårt att få in bidrag. Företagen har fullt upp med att se om sina egna hus och har svårt att undvara pengar till välgörande ändamål i en så osäker tid som vi lever i nu" lyder meddelandet på deras Facebooksida.

InterMatte kommer att drivas vidare av företaget Plezuro Utbildning som äger programvaran, men utan bidrag är vi tvungna att börja ta betalt för tjänsten.

Vi vill dock att alla skolor ska få en ordentlig chans att testa programmet gratis innan de bestämmer sig och vi vill inte att priset ska vara en avskräckande faktor. Därför har vi beslutat följande:
  • InterMatte kommer att fortsätta vara gratis för alla fram till den 31 jan.
  • Efter den 31 jan blir de skolor som använt produkten i mer än ett år tvungna att betala för att fortsätta använda InterMatte. Priset kommer att vara 39 kr per elev och år (365 dagar), vilket är ungefär hälften av vad våra konkurrenter tar för motsvarande produkter. En lärarlicens kommer att kosta 295 kr per år.
  • De skolor som börjat använda InterMatte under 2020 kommer att kunna fortsätta använda produkten gratis fram till sommarlovet.
Vi förstår att man inte vill betala full årsavgift för 9:orna som endast ska använda sina konton en termin till. Därför kommer vi i sommar att erbjuda alla skolor att byta ut 9:ornas konton mot nya licenser som kan användas till nästa års sjuor. Två halvanvända konton mot en ny elevlicens.

Detta erbjudande kommer att återkomma 2022 och 2023 eftersom årets sjuor och åttor också kommer i ofas.

Plezuro Utbildning kommer att ombildas till aktiebolag för att kunna ta in mer kapital. Ambitionen är att lägga mer resurser på utveckling av programmet än Matematik Sverige har kunnat göra.

Licenser till InterMatte beställs på beställningssidan.

Ingen användare behöver vara orolig för att debiteras mot sin önskan. Vi kommer inte att fakturera någon som inte gör en aktiv ny beställning av licenser.

Mvh
Plezuro Utbildning